Resor till Armenien

Resor till Armenien

Comments Off on Resor till Armenien

Armenien är ett litet, naturskönt bergsland som ligger inbäddat mellan Georgien, Turkiet och Azerbaijan. Det dramatiska och storslagna landskapet är ett av Armeniens trumfkort. Klimatet i Armenien är behagligt på våren och hösten, befolkningen är gästvänlig och maten spännande (!) och i dag är det ett tryggt land att resa i.

Armenierna är ett folk som genom århundraden fått utstå förföljelser och förstörelser, men som hållit fast vid sin tro på Gud. “Gud har inte svarat på våra böner på flera sekler, men vi överger honom inte”, kan man få höra dem säga.

Armenien anses vara världens äldsta kristna land och det första som officiellt antog kristendomen som statsreligion. Här kan man uppleva känslan och kontakten med vårt urkristna arv.

Enligt traditionen verkade två av Jesu apostlar, Bartolomeus och Judas Taddeus, i Armenien. På gränsen mellan Armenien och Turkiet ligger berget Ararat, en av armeniernas heligaste platser, där Noas ark strandade. Själva anser sig armenierna härstamma från Hayk, en ättling till Noa.

Två resor till Armenien är nu under planering. Den första torde ske hösten 2019, den andra våren 2020. Uppskattat pris med halvpension 1.400-1.500 €. Gruppernas storlek kommer att utgöras av 14-16 personer.

Som reseledare fungerar Kurt och Kristiina Hellstrand. Som sakkunnig guide Marianne Tillman. Att beakta är att guidningen sker i huvudsak på finska men tolkas av reseledarna.

För mera information kontakta Kurt Hellstrand. Telefon +358452760420. E-post: kurt.hellstrand@jakobstad.fi

About the author:

Understöd

Understöd gärna LFFs verksamhet ekonomiskt. Kontonumror och mera information hittas här: Understöd LFF
Större eller mindre gåvor mottages med tacksamhet.

Behöver du hjälp?

LFF:s familjearbetare finns till för dig som behöver någon att prata med i utmanande livssituationer. Vi erbjuder enskilda, par och grupper stöd i form av själavårdande samtal vid svårigheter och kriser av olika slag.
Mera information hittas på sidan Familjearbete.

Back to Top