Resor

Missionsresa till Jaama 1-4.12.2017

Vi gör en missionsresa, om Gud så vill, till Ryssland 1 – 4 december. Vi åker med buss och startar tidigt på fredag morgon. Under resan besöker vi åldringshem, droghem och så håller vi ev. ungdomssamling och bibelstudium i kyrkan. På söndag deltar vi i högmässa i Jaama kyrka. Tidigt på måndag morgon reser vi hem.

Ungdomar övernattar i Kupanitsa kyrka, övriga på hotell i Jaama. Prisuppgifter kommer senare.

Personer i alla åldrar är välkomna med!

Hör av er för mer info och anmälningar till:

Markus Paananen: 044 796 6248 – Markus.Paananen@snellman.fi
Aulis Tupeli: 050 342 1650 – aulis.tupeli@luukku.com

 

Gruppresa till Washington, USA, 2-18.7.2018

Välkommen med på gruppresa till delstaten Washington på USA:s västkust sommaren 2018!

Den första delen av resan tillbringar vi i trakten kring Hockinson. Här bor vi i privata hem, vilket gör resan till något speciellt. Det gör att vi får lära känna våra värdfamiljer och får en liten inblick i deras vardagsliv. Under de här dagarna är programmet varierande; utfärder, vandring, sight-seeing, shopping, simning mm. Naturen i Washington är storslagen med floder, berg och vulkaner. Oregonkusten vid Stilla havet är värd att uppleva. Programmet innehåller både gemensamma aktiviteter och egen tid som man kan tillbringa med sin värdfamilj eller på egen hand. Vi reser sedan vidare till sommarmötet som hålls i Tri-Cities,  där vi deltar i sommarmötet som ordnas av Apostolic Lutheran Church. Vi bor här på ett hotell som ligger på gångavstånd från TRAC Center där mötet hålls. Det är en fin upplevelse att få delta i ett stormöte på andra sidan Atlanten och dela den kristna gemenskapen med våra amerikanska vänner.

Resans upplägg

  • Resan startar måndag 2.7 med buss från Jakobstad till Helsingfors-Vanda flygplats. Därifrån flyger vi Helsingfors – Reykjavik – Portland, Oregon. Härifrån hämtas vi av våra värdfamiljer.
  • Under drygt en vecka, 3-10.7, är vi i området kring Hockinson. Boende i privata hem. Vi firar Fourth of July, USA:s självständighetsdag. Utfärder, sight-seeing, vandring, shopping mm.
  • Sommarmöte i Tri-Cities 11-15.7. Om gruppen önskar kan vi stanna ytterligare en dag d.v.s. 16.7 för att se oss omkring i Tri-Cities med omnejd innan vi återvänder till Hockinson och en sista övernattning hos värdfamiljerna.
  • Hemresan sker 17.7. Flyg Portland – Reykjavik – Helsingfors. Buss till Jakobstad. Vi är hemma 18.7.

Om programmet

Programmet utformas så långt som möjligt enligt gruppens önskemål. Kontakta oss gärna om du har idéer och önskemål för gemensamma utfärder, sevärdheter eller andra intressanta aktiviteter. Vi presenterar sedan förslag och kostnader i ett senare skede och gör gemensamt beslut om vilka utfärder och aktiviteter vi satsar på.

Kostnader

Priset är 1.200 € per person, vilket inkluderar flygresa, flygskatt, inresetillstånd (ESTA) samt bussresa Jakobstad-Helsingfors-Jakobstad. Priset för barn 2-11 år är 1.000 € och för barn under 2 år 150 €. Vi förbehåller oss rätt till prisjustering vid eventuell förändring av flygskatter. Kostnader för eventuella transporter, utflykter, hotell och eventuella övriga avgiftsbelagda aktiviteter i USA tillkommer.

Researrangör och reseledare

Resan ordnas i samarbete med Karleby Resebyrå. Bussresan sker med bussbolaget Ingves-Svanbäck. Vi flyger med det isländska flygbolaget Icelandair. Som reseledare fungerar Anna-Karin & Fredrik Snellman och Marianne & Boris Asplund.

Information och anmälan

För mera information och anmälan kontaktas Marianne Asplund, marianneasplund@hotmail.com eller 040-562 4788.

Varmt välkommen med!

RSS Dagens bibelord

  • 11.12.2018 | Hos 2:19-20
    Herren säger:"Jag skall äkta dig för evigt, jag skall äkta dig i rättfärdighet och rätt, i kärlek och förbarmande. Jag skall äkta dig i trofasthet,och du skall lära känna Herren."

Understöd

Understöd gärna LFFs verksamhet ekonomiskt. Kontonumror och mera information hittas här: Understöd LFF
Större eller mindre gåvor mottages med tacksamhet.

Behöver du hjälp?

LFF:s familjearbetare finns till för dig som behöver någon att prata med i utmanande livssituationer. Vi erbjuder enskilda, par och grupper stöd i form av själavårdande samtal vid svårigheter och kriser av olika slag.
Mera information hittas på sidan Familjearbete.

Back to Top