Resor

Gruppresor till Israel

 
Anmälningar emottages till följande gruppresor till Israel:

25.10-2.11.2019 några platser lediga.
13-20.3.2020

Reseledare Katariina o Markus Ventin, resebyrå: Toiviomatkat. Svenskspråkig guidning.

För mera information: +358 45 2759020 Markus, +358 50 3509355 Katariina, eller markus.ventin@live.com

 

Resor till Armenien – Skönhetens, lidandets och legendernas land

 
Armenien är ett litet, naturskönt bergsland som ligger inbäddat mellan Georgien, Turkiet och Azerbajdzjan

Det dramatiska och storslagna landskapet är ett av Armeniens trumfkort. Klimatet i Armenien är behgligt på våren och hösten, befolkningen är gästvänlig och maten spännande och i dag är det ett tryggt land att resa i.

Armenierna är ett folk som genom århundraden fått utstå förföljelser och förstörelser, men som hållit fast vid sin tro på Gud. Armenien anses vara världens äldsta kristna land och det första som officiellt antog kristendomen som statsreligion. Här kan man uppleva känslan och kontakten med det urkristna arvet.

Enligt traditionen verkade två av Jesu apostlar, Bartolomeus och Judas Taddeus, i Armenien. På gränsen mellan Armenien och Turkiet ligger berget Ararat, en av armeniernas heligaste platser, där Noas ark strandade. Själva anser sig armenierna härstamma från Hayk, en ättling till Noa.

Två resor till Armenien är under planering. Den första sker i oktober 2019, den andra torde ordnas i maj 2020. Resans pris med halvpension och åtta övernattingar är 1.390 €.

 
Resan i oktober 2019

Lö 5.10 Flyg Helisingfors-Kiev-Jerevan kl. 16.10-23.50. Inkvartering på hotellet

Sö 6.10 Rundtur i i det 2800 år gamla Jerevan. Besök vid minnesmärket över folkmordet. Kyrkobesök. En av världens längsta rulltrappor för oss upp till en utblick över berget Ararat.

Må 7.10 Garni-templet, restaurerat tempel från hednisk tid. Grottklostret i Geghard. Klostret är delvis hugget direkt ur berget. Grundades redan på 300-talet av Gregorius Upplysaren. Det namn som används i dag betyder “spjutklostret”, och har fått sitt namn av det spjut som skadade Jesus under hans korsfästelse och sägs ha förts till klostret av aposteln Judas Taddeus. Lunch i Garni.

Ti 8.10 Echmiadzin – nuvarande Vagharsapat, Armeniens huvudstad på 100-talet. Kyrkan sägs vara världens äldsta. År 301 förklarade sig Armenien som ett kristet land. Armeniens Apostoliska kyrka har fortfarande stor betydelse i folkets liv. Lunch i kultur- och turistcentret Machanents.
 
On 9.10 Khor Virap (betyder ”djup fängelsehåla”), den armeniska kristendomens vagga. Mäktig bergstrakt med Ararat i bakgrunden. Ararat är armeniernas heliga berg. Vi åker till en vinby, med anknytning till Noa som planterade en vingård som en symbol för det nya livet.
 
To 10.10 Sevansjön, en av världens största alpina sötvattensjöar, 1900 meter över havet. Noratus kyrkogård med sina stenkors. Fisklunch i Sevan.
 
Fr 10.10 Amberd med sin fästning 2300 m över havet. Möjlighet till vandring på hög höjd i frisk luft med vidunderliga vyer. Sen lunch i Ashtarak
 
Lö 12.10 Ledig dag i Jerevan för shopping, besök i gallerier, legendariska Vernissage-torget m.m.. Dagens avslutas med middag i en folkmusikrestaurang.
 
Sö 13.10 Flyg Jerevan- Kiev- Helsingfors 05.50-11.55
 
Observera att små ändringar kan ske i programmet.

 
Kostnad: 1390 €. I priset ingår

 • övernattning i 2-personers rum i 3-stjärniga hotell i Jerevan (Villa Delenda eller Villa Aygedzor). Vi har valt lokalt ägda hotell istället för de stora internationella hotellkedjorna
 • finländsk sakkunnig guide
 • rundturer och inträdesavgifter enligt program
 • halvpension: frukost och lunch/middag
 • flygtransfer

 
200 € betalas i förskott senast 4.4.2019 (6 mån före resan). Återbetalas ej.
Återstående 1190 € betalas senast 4.7.2019 (3 mån före resan)
 
Övrigt:

 • EU-medborgare behöver inget visum i Armenien
 • Inga extra vaccinationer nödvändiga
 • Gruppens storlek: 14 personer

 
Teknisk researrangör: ArmeniaTours – Finland

Sakkunnig guide: Marianne Tillman. Att beakta är att guidningen sker i huvudsak på finska men tolkas enligt behov av reseledarna.

Reseledare: Kurt och Kristiina Hellstrand

 
För mera information kontakta Kurt Hellstrand. Telefon +358452760420. E-post: kurt.hellstrand@jakobstad.fi

RSS Dagens bibelord

 • 20.8.2019 | Ords.3:3-4
  Låt godhet och sanning förbli hos dig.Bind dem kring din hals, skriv dem på ditt hjärtas tavla. Då blir du uppskattad för din klokhetav både Gud och människor.

Understöd

Understöd gärna LFFs verksamhet ekonomiskt. Kontonumror och mera information hittas här: Understöd LFF
Större eller mindre gåvor mottages med tacksamhet.

Behöver du hjälp?

LFF:s familjearbetare finns till för dig som behöver någon att prata med i utmanande livssituationer. Vi erbjuder enskilda, par och grupper stöd i form av själavårdande samtal vid svårigheter och kriser av olika slag.
Mera information hittas på sidan Familjearbete.

Back to Top