Toiminta

LFF:n jäsenyhdistykset harjoittavat omaa toimintaansa rukoushuoneissa jotka pääosin sijatsevat ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Aktiivisia rukoushuoneyhdistyksiä on Kokkolassa, Näsissä, Bosundissa, Risöhällissä, Pietarsaaressa, Kolpissa, Ähtävällä ja Vaasassa sekä Etelä-Suomessa. Etelä-Suomen Rauhan Sanalla on toimintaa mm. Helsingissä ja Turussa. Rukoushuoneyhdistyksillä on oma hallintonsa, johon kuuluvat puheenjohtaja ja hallitus sekä monta vapaaehtoista toimihenkilöä.

Seuroja järjestetään yleensä jokaisena sunnuntai iltapäivänä. Viikonloppuseuroja, jolloin seuratilaisuuksia on sekä lauantaina että sunnuntaina, pidetään yhteisen suunnitelman mukaisesti. Näissä tilaisuuksissa on runsaasti seuravieraita ja ne ovat tärkeitä hengelliselle elämälle ja yhteydelle. Seuratilaisuuksiin kuuluu saarnat ja virret sekä hengelliset laulut. Saarnat pitää rukoushuoneen oma puhuja tai joku vieraileva puhuja toiselta paikkakunnalta. Seuratilaisuudet ovat useimmissa rukoushuoneissa kaksikieliset ja puheet tulkataan suomen tai ruotsin kielelle.

Lauluja lauletaan myös omasta laulukirjasta Sions Sånger. Ensimmäinen laulukirja julkaistiin 1950-luvulla, joka oli puhuja Elis Sjövallin kokoama. Laulukirja on uudistettu ja uusi painos on tulossa. Useimmat laulut löytyy myös suomenkielisenä Lähetysyhdistys Rauhan Sanan kustantamassa laulukirjassa Siionin Matkalaulut.

Pyhäkoluluja pidetään rukoushuoneissa yleensä sunnuntain aamupäivällä. Opettajat ovat oman rukoushuoneyhdistyksen jäseniä. Ohjelma voi vähän vaihdella, lauletaan laulukirjasta Barnens Sångbok ja rukoillaan yhdessä. Luetaan Raamatusta ja pidetään lyhyt hartaus. Useassa rukoushuoneessa annetaan myös läksy, joka on katekismuksesta.

Yksi rukoushuoneiden toimintamuodoista ovat ompeluseurat, joihin osallistuu sekä nuorempia että vanhempia. Ompeluseurat järjestävät huutokauppoja ja myyjäisiä keväisin ja syksyisin, joissa myydään leivonnaisia ja käsitöitä varojen keräämiseksi rukoushuoneyhdistykselle.

Isompia seuroja järjetetään kesäisin alkaen helluntaiseuroilla Bosundissa Larsmossa. Bosundin seuroilla on pisimmät perinteet, ensimmäiset helluntaiseurat järjestettiin vuonna 1919. Kesäseurat järjestetään heinäkuussa, vuorotellen Larsmossa ja Ähtävällä. Elokuussa järjestetään vuosittaiset kesäseurat Kolpissa, syys- ja talviseurat pidetään vuorotellen Pietarsaaressa ja Kokkolassa. Helsingissä järjestetään vuosittain syysseurat syys-lokakuussa.

Suuri osa seuravieraista ovat lapsia ja nuoria jotka usein tulevat kaukaa, Pohjois-Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Lauluiltoja ja nuorteniltoja järjestetään näiden tilaisuuksien yhteydessä ja nuoret kokoontuvat tuhansittain. Usein kesäseuroissa vierailee myös kristittyjä ystäviä Ameriikasta ja myös vierailevia puhujia sieltä. Samoin kutsutaan myös puhujia Suomesta, Ruotsista ja Norjasta seuroihin Ameriikkaan.

Lisätietoja toiminnasta saat rukoushuoneiden omilta sivuilta.

RSS Päivän sana

Tue työtämme

Voit tukea LFF:n työtä. Tilinumerot ja muut tiedot löytyvät sivulta Tue työtämme.
Otamme vastaan sekä isommat että pienemmät lahjat.

Tarvitsetko apua?

LFF:n perhetyöryhmä on avannut linkin ihmisille, joka ovat joutuneet fyysisen tai henkisen väkivallan kohteeksi, tai tarvitsevat apua käsittelemään traumaattisia kokemuksia.

Back to Top