Näs Bönehus

Det första bönehuset i Näs togs i bruk julaftonen 1906. Idag, 100 år senare, är den kristna väckelsen fortfarande stark i byn. Till bönehuset samlas varje söndag 300-400 personer, barn, ungdomar och äldre till gemensam sammankomst för att lyssna till Guds ord och sjunga psalmer och sånger.

Bönehuset förvaltas av Näs Fridsförening som har ca 370 konfirmerade medlemmar. Med barnen inräknade är det totala medlemsantalet i föreningen 670 personer. Föreningen har en organiserad och rätt omfattande verksamhet. Vid föreningens årsmöten väljs varje år ett sextiotal funktionärer till olika ansvars­uppdrag. Verksamheten finansieras i huvudsak via frivilliga bidrag och kollekter.

Den centrala verksamheten består av sammankomster varje söndag eftermiddag. Under vinterhalvåret ordnas dessutom ungefär en gång per månad större samman­komster med samlingar även kvällstid. Sammankomsterna är tvåspråkiga, vilket betyder att predikan tolkas till finska eller svenska. Ibland när bönehuset har utländska gäster ordnas tolkning även till engelska. Söndagsskola hålls söndag förmiddagar under vår- och höst­terminen. I söndagsskolan deltar ca 180 barn.

Sammankomsterna ordnas enligt myndigheternas rekommendationer. Mötesledaren meddelar vilka som får delta i sammankomsten på plats i bönhuset. Se även händelsekalendern.

Sammankomsterna och söndagsskolan streamas också via länken nedan:

Lyssna live till söndagsskola och sammankomster från Näs här >>

Nedan finns en länk till ett schema som är tillgänglig endast  för de som har en uppgift vid sammankomst, söndagsskola och torsdagsskola.

Schema

nas

RSS Dagens bibelord

Understöd

Understöd gärna LFFs verksamhet ekonomiskt. Kontonumror och mera information hittas här: Understöd LFF
Större eller mindre gåvor mottages med tacksamhet.

Behöver du hjälp?

LFF:s familjearbetare finns till för dig som behöver någon att prata med i utmanande livssituationer. Vi erbjuder enskilda, par och grupper stöd i form av själavårdande samtal vid svårigheter och kriser av olika slag.
Mera information hittas på sidan Familjearbete.

Back to Top